אחד השלבים הידועים והמוכרים בחיי בני זוג הוא שלב מאבקי הכוח. כאשר חושבים על מצב זה רק כמאבק חשים ריחוק מזוגיות, מי שהתנסה במאבקי כוח כשלב שאחריו חזרה האהבה לזרום מבין שלא התוכן שנראה חשוב כל כך לכל אחד מבני הזוג נמצא במרכז אלא חוסר הבהירות לאן יוביל ויתור בעניין מסוים, לויתור הבא או לנדיבות.
נושאים רבים שרוב בני האדם נוטים להתייחס אליהם כמובן מאליו נעשים קונפליקטואלים במהלך החיים כבני זוג כהורים. היחס של כל אחד מבני הזוג אל נורמות שראה בבית כדבר "מובן מאליו" מקשה לעתים על כל אחד מבני הזוג להבין את רעהו. הפערים בין דעות בני זוג מעוררים קושי גדול מכמה סיבות: זהו שלב של מאבק כוח בין בני זוג שאינו מובן כמאבק כוח בלבד משום שהזדהות ע תפקיד ההורה היא נושא שקשה להתגמש בו. הצורך להכיר איש את כוחו ביחסים הזוגיים מעודד עיסוק בפערים יותר מעיסוק במשותף. מי שהיה רווק תקופה משמעותית מתקשה לחשוב מחדש על הרגלים קבועים כמו סגנון אכילה ושינה, יחסים עם בני משפחה אחרת וסדר עדיפויות כלכלי, מקצת מהגברים לא היו עדים למחלוקות בין הוריהם על סדרי המשפחה והם מתקשים לקבל את זכותן של נשותיהן לקבוע את סדר העדיפויות הנוגע להם עצמם, במיוחד אם גדלו בבית שדעת האב הייתה הקובעת, הנשים שמעו לעתים את טרוניות האמהות בשקט ומרגישות במציאות המודרנית צורך לשנות את מעמדן,
נורמות משפחתיות הן לדוגמה: ניהול תקציב, העדפות בבחירת מקום מגורים וסגנון המגורים, יחסים עם שכנים וחברים, חשיבות והתמדה ביחס לטקסים חברתיים, התמדה לגבי טקסים בין בני הזוג ובין ההורים לילדים, כמו תשומת לב לחגיגות ימי הולדת של הילדים, ההורים והוריהם. סגנון התקשורת והעברת מסרים באופנים מילוליים ולא מילוליים.
המאבקים המודעים והלא מודעים גוזלים זמן ואנרגיות ובעיקר מרחיקים את האהבה שממנה החלה הקמת המשפחה. כאשר אין הסכמה בין בני זוג על כמה מהנושאים שהוזכרו נוטה כל אחד מהם למצוא לעצמו מפלטים בחברת אנשים אחרים ולהפנות פחות תשומת לב למשפחה. לילדים קל יחסית לארגן לעצמם תנאים שבהם אינם חייבים להתנהל לפי כללים, דבר זה מכרסם ביכולתם לעמוד בדרישות בית הספר, לחפש כיווני ביטוי אישיים או חברתיים ולהרגיש תמיכה קבועה וכללית מהוריהם.
בכל שלב של שינויים במשפחה חלק מהאיזון הקיים מתערער ומתייצב מחדש. בין אם מדובר בארועים משמחים כמו לידת ילד, ארועים מצערים כמו מחלת סבא או סבתא, בעיות במקום העבודה ועוד, היכולת של בני זוג לדלג מעל למחלוקות ולאזור כוחות משותפים בונה את תהליך התפתחות המשפחה לטווחים ארוכים. זוגות שמתקשים להבין צרכים כאלו כחלק ממעגלי החיים מוטב שיעזרו בהנחיית הורים, יועץ זוגי או כל גורם מקצועי המקובל על שניהם.
משפחות שומרות על תפקידים קבועים של בני המשפחה. מפגשי ההנחיה מיועדים לגלות את הסמוי מבני המשפחה. הבנת העמדות והתפקידים מזמנת שינוי אפשרי.
במפגש עם משפחות יש השתתפות פעילה שלי, http://mishpahot.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_31.html
ליצירת קשר 0544893772 סמדר